Skip to content

Vinclament a l’European BIM

VINCLAMENT A L’EUROPEAN BIM SUMMIT

El passat 4 de Febrer vam estar al European BIM summit que organitza el CAATEEB, fent una xerrada sobre “La implantació de BIM en un despatx d’arquitectes tècnics”.

Juntament amb José Miguel Morea Nuñez, Arquitecte i Arquitecte Tècnic, Soci de BIM Learning (Formació e implantació BIM), Javier Fernández, Arquitecte i Jose Antonio Molina, Arquitecte i Arquitecte Tècnic, Socis de Kubbs Barcelona, vam exposar la nostra experiència professional a l’hora d’implementar la metodologia BIM al nostre despatx, explicant els pros i els contres de la gestió de projectes BIM.

Vinclament a l'European BIM summit

BIM Learning des de la perspectiva del modelatge BIM

BIM Learning des de la perspectiva del modelatge BIM, ens explicaven la versatilitat dels projectes en BIM, i com s’han adaptat per a fer servir una plataforma de la manera més idònia per a cada projecte. També destacaven que amb BIM, moltes de les incoherències que sortien durant el projecte (memòria, plec, amidaments… ) quedaven resolts doncs tot surt del mateix arxiu BIM, i per això el nivell modelatge és important a l’hora de gestionar l’obra.

També des de la perspectiva del modelatge BIM, van intervenir KUBBS Barcelona, que van destacar sobretot la importància del BEP (BIM Execution Plan). Aquest és un document que va associat al model BIM, i ens descriu com esta modelat, doncs per a cada projecte concret el modelatge BIM s’haurà d’adaptar a la manera de treballar del conjunt dels agents implicats. A més, ens dona informació detallada del projecte: contactes de col·laboradors, objectius i usos del model, anotacions i modificacions del projecte, i la habilitat de diferenciar elements que són compactes en el model i que a obra es construiran en fases diferents.

Pel que fa la nostra intervenció, vàrem explicar la nostra experiència amb BIM. Primer el repte d’aprendre a gestionar el model, de com extreure’n amidaments amb l’ajuda de plug-ins, i de com hem anat adaptant a la manera de treballar des de el primer projecte, fins a l’últim. També ens vàrem centrar en la comunicació de les diverses parts que intervenen en el procés constructiu. En el nostre cas i a través de Revitzo, podem comunicar-nos dins el model i anotar canvis a l’instant, doncs amb BIM el projectes són canviants i cal estar ben comunicat entre totes les parts.

La conclusió que en treiem de les tres ponències, és que la implantació BIM no surt cara, doncs el temps de més que dediquem a perfeccionar el model ens estalviarà temps de cara al futur; la implantació BIM no es lenta, en el sentit de que es triga aproximadament el mateix temps per a dissenyar un projecte BIM que amb els mètodes tradicionals; i que la implantació BIM no és només per obres i despatxos de gran envergadura sinó que és perfectament aplicable a obres més petites.

 

A continuació us deixem l’enllaç del vídeo de la conferencia, i la nostra presentació.

Conferencia en vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=7LZ8bAQQc3I

Presentació: http://goo.gl/RPqgiM

Enllaços: BIM Learning: www.bimlearning.es; KUBBS: www.kubbs.es

 

European BIM summit

COL·LEGI D'APERALLADORS