Skip to content

La revista L’informatiu recull la xerrada sobre BIM on va participar Vinclament

La revista trimestral l’Informatiu del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació de Barcelona, en el número del mes de maig de 2016, ha publicat la xerrada sobre ‘La implantació de BIM en un despatx d’arquitectes tècnics’, celebrada el passat 4 de febrer coincidint amb el European BIM sumit, organitzat pel CAATEB, on el soci fundador del despatx Vinclament, l’enginyer d’edificació Xavier Badia, va ser convidat a participar com a professional amb motiu de l’experiència que projecte rere projecte està assolint el despatx amb la tecnologia BIM i tots els processos que se’n deriven.

A l’article, d’una forma ràpida i clara, hom es pot fer una idea dels recursos que un despatx de petita o mitjana dimensió ha de disposar per implementar aquesta eina a la seva metodologia de treball des del punt de vista de les dues fases clàssiques que tot projecte arquitectònic comparteix: el disseny i l’execució.

revista L’informatiu

 

Per oferir una visió detallada del modelatge amb eines de l’entorn BIM, van assistir Javier Fernandez i José Antonio Molina, arquitecte i arquitecte tècnic, socis de KUBBS Barcelona, que van compartir el criteri i la metodologia que segueixen a l’hora d’iniciar el procés.

D’altra banda, José Miguel Morea, arquitecte tècnic i arquitecte, va puntualitzar en el gran avantatge que suposa treballar amb BIM alhora de gestionar d’una manera coherent i efectiva tots els documents de treball necessaris a la realització de qualsevol projecte i que totes les aplicacions BIM integren dins el seu entorn.

L’enginyer d’edificació Xavier Badia, explicà la seva experiència com a director d’execució en la integració d’aquesta tecnologia en la redacció dels amidaments i pressupostos dels projectes i, posteriorment, el control econòmic durant l’execució de l’obra, com també l’eina que utilitza el seu despatx per compartir la informació en temps real entre tots els agents que hi participen.

Amb la publicació d’aquest article a l’informatiu mensual del Col·legi, queda palès que els professionals del sector estan cada cop més interessats en conèixer experiències de primera mà sobre la integració del entorn BIM.

Iniciatives com l’edició anual de l’European BIM Summit apropen i potencien la presencia i el creixement del BIM com a propera eina bàsica de treball a tots els despatxos d’arquitectura i arquitectura tècnica.

Podeu trobar l’article de l’Informatiu clicant aquí.