Novetats

Vols rebre les nostres novetats per correu?
Termes i condicions

A Vinclament gestionem amidaments en projectes BIM

Els temps canvien, i la manera d’executar i dirigir obres també. Amb el propòsit d’agilitzar el procés constructiu, va néixer BIM (Building Information Modeling), un concepte que mitjançant un software de modelatge 3D, pretén gestionar totes les dades d’un edifici, des de l’inici del procés constructiu fins al final de la seva vida útil, i que conté informació detallada de tots els elements que conformen l’edifici, des de el formigó i l’acer que de l’estructura fins al model dels panys de les portes.

Amb l’objectiu de millorar l’eficàcia i l’eficiència, hem començat a gestionar projectes amb BIM. Per fer-ho, hem assistit als cursos que imparteix el CAATEEB (Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona), concretament hem realitzat els cursos: Autodesk Revit Nivell I i Nivell II.

Fins ara, hem col·laborat amb diversos projectes gestionats íntegrament en BIM, com per exemple, la construcció d’un edifici plurifamiliar a Mataró i un habitatge unifamiliar aïllat a Sant Cugat. Treballem conjuntament amb ON-A Arquitectura, que en son els projectistes, i amb KUBBS que generen el model en format Revit.

 

Treballem amb els programes capdavanters per a la gestió de projectes BIM, amb un equip de modeladors de Revit per a donar forma al projecte, i els programes MagicBC3 i Presto com a eines per a extreure'n amidaments i pressupostos amb més rapidesa i menys marge d'error.

Des de la nostra perspectiva de direcció d'obra les feines realitzades han estat diverses. Durant la fase de projecte hem realitzat entre altres, les tasques següents:

  • Anàlisi amb els modeladors sobre els graus de definició i assessorament constructiu per a fer el model en format Revit.
  • Anàlisi del projecte i compliment del CTE.
  • Càlcul dels amidaments amb eines com MagicBC3 i Presto.

I pel que fa la fase d'obra, hem col·laborat en:

  • Seguiment i control de certificacions sobre el model.
  • Ús del model per al seguiment de les obres.

De cara al futur, tenim l'objectiu d'analitzar projectes amb altres programes com Cost it i Syncro Pro, amb la finalitat d'incrementar encara més la productivitat en col·laboració amb els diversos agents que intervenen en el procés constructiu.

 

Últimes noticies

proces-constructiu-d-una-casa-amb-estructura-de-fustaLa fusta com a element estructural està cada cop més present al nostre mercat, si bé encara en petit format, però poc a poc creix el número de projectes...
la-revista-l-informatiu-recull-la-xerrada-sobre-bim-on-va-participar-vinclamentLa revista trimestral l’Informatiu del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació de Barcelona, en el número del mes de maig...
certificats-energetics-hulcA Vinclament duem a terme Certificats d’Eficiència Energètica, ja sigui d’edificacions en fase de projecte o d’edificis existents, complerts o part dels...
vinclament-a-l-european-bim-summitEl passat 4 de Febrer vam estar al European BIM summit que organitza el CAATEEB, fent una xerrada sobre “La implantació de BIM en un despatx d'arquitectes...