News

Do you want to receive our news by email?
Terms and Conditions

Procés constructiu d’una casa amb estructura de fusta

La fusta com a element estructural està cada cop més present al nostre mercat, si bé encara en petit format, però poc a poc creix el número de projectes arquitectònics que aposten per aquest sistema constructiu tradicional i, alhora, tant innovador.

El nostre despatx, Vinclament, no es queda enrere, i fa temps que estudiem aquesta tècnica per oferir als nostres clients el millor assessorament possible alhora d’escollir un sistema i realitzar una eficient direcció d’execució de l’obra.  

En aquest cas, us presentem un vídeo on es pot veure el procés constructiu d’una casa unifamiliar actualment en construcció en un entorn privilegiat, a la serra de Collserola, a les afores de Barcelona, dominant les vistes del Vallés Occidental.

Habitatge fusta

 

Read more...

Vinclament a l'European BIM summit

El passat 4 de Febrer vam estar al European BIM summit que organitza el CAATEEB, fent una xerrada sobre “La implantació de BIM en un despatx d'arquitectes tècnics”.

Juntament amb José Miguel Morea Nuñez, Arquitecte i Arquitecte Tècnic, Soci de BIM Learning (Formació e implantació BIM), Javier Fernández, Arquitecte i Jose Antonio Molina, Arquitecte i Arquitecte Tècnic, Socis de Kubbs Barcelona, vam exposar la nostra experiència professional a l’hora d’implementar la metodologia BIM al nostre despatx, explicant els pros i els contres de la gestió de projectes BIM.

Read more...

Certificats energètics amb l'Eina unificada Lider-Calener (HULC)

A Vinclament duem a terme Certificats d’Eficiència Energètica, ja sigui d’edificacions en fase de projecte o d’edificis existents, complerts o part dels mateixos.

Dos exemples de projectes amb els que hem treballat serien: un edifici plurifamiliar entre mitgeres, de 3 habitatges situat a Barcelona, i un altre edifici plurifamiliar aïllat de 40 habitatges situat a Montgat, ambdós en fase d’execució (“Certificació de la eficiència energètica del projecte”).

El primer cas es el d’un edifici plurifamiliar entre mitgeres, compost per PB+3 (on PB + PA formen un dúplex, i P1 i P2 un habitatge tipus), coberta plana i badalot. En aquest cas s’ha obtingut una qualificació A gràcies, principalment, a dos factors:

  • La direcció tècnica, de la que formem part, ha volgut obtenir els millors resultats, per això es va anar jugant amb l’envolvent, augmentant o disminuint el gruix de l’aïllament i dels envidraments de les fusteries. Vàrem fer diverses simulacions per analitzar com variaven les demandes energètiques, sense oblidar el cost econòmic que suposaven aquestes modificacions a l’execució.
  • El disseny de la instal·lació d’aerotèrmia va acabar de decantar la qualificació energètica, doncs els equips tenen un rendiment elevat, inclús amb acumuladors, que acostumen a empitjorar la qualificació per la necessitat de mantenir l’aigua a una temperatura constant.

   

El segon cas es el d’un bloc de 40 habitatges aïllat, compost per PB+4 amb coberta plana i 3 plantes soterrani. Al tractar-se d’una obra publica, no es podien fer simulacions, pero en aquest cas l’envolvent estava molt treballat des de la fase de projecte. Aquest edifici ha obtingut una calificació B, que tot i tenint tanta superfície exposada, es deu principalment a:

  • Una molt bona solució de façana ventilada, amb una transmitàcia tèrmica baixa (U=0,43 W/ m2K). 
  • Incorporació d’aïllament en el forjat entre PB i P-1, evitant pèrdues entre els espais habitables i no habitables.
  • Un bon disseny de les instal·lacions d’aerotèrmia, que, com en el cas anterior, se n’obtenen molt bons rendiments.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read more...

Vinclament acquires thermographic camera

Our company, to provide better service in conducting appraisals and quality control work addresses in which it participates, has recently acquired a thermal camera to perform readings and report on the counterbalance and thermal facilities climatitzation executed and solution analysis and optimization performed by existing systems, detection of thermal bridges and possible pathologies that may arise, all for the purpose of improving the energy efficiency of homes.

 

   

 

Read more...

Certificat d'eficiència energètica (tarifes)

A partir de l'1 de Juny de 2013, i en virtut del Reial Decret 235/2013 que aprova el procediment bàsic per a la certificació de la eficiència energètica dels edificis, caldrà disposar de l'etiqueta energètica per a tots els edificis o parts dels mateix que es posin a lloguer o venda.

 

Adjuntem tarifes per a l'elaboració i tramitació dels certificats d'eficiència energètica i cèdules d'habitabilitat 

 

Targeta energètica

Cèdula habitabilitat

Targeta + cèdula

 

1 sola

110 €

87 €

150 €

+ I.V.A. + taxes

2a mateixa tipologia i edifici

75 €

70 €

100 €

+ I.V.A. + taxes

2a mateix immoble diferent tipologia

90 €

70 €

120 €

+ I.V.A. + taxes

Fins al moment, l'ICAEN no preu el cobrament de taxes per a l'emissió del certificat d'eficiència energètica (juny 2013)

 

- Per a edificis sencers, s'aplicarà un descompte del 10% addicional

- Si el mateix gestor immobiliari sol.licita més de 10 unitats en 3 mesos, s'aplicarà un descompte del 10%

 

 per a més consultes, cliqueu aquí o poseu-vos en contacte amb nosaltres

 

Read more...

A Vinclament gestionem amidaments en projectes BIM

Els temps canvien, i la manera d’executar i dirigir obres també. Amb el propòsit d’agilitzar el procés constructiu, va néixer BIM (Building Information Modeling), un concepte que mitjançant un software de modelatge 3D, pretén gestionar totes les dades d’un edifici, des de l’inici del procés constructiu fins al final de la seva vida útil, i que conté informació detallada de tots els elements que conformen l’edifici, des de el formigó i l’acer que de l’estructura fins al model dels panys de les portes.

Amb l’objectiu de millorar l’eficàcia i l’eficiència, hem començat a gestionar projectes amb BIM. Per fer-ho, hem assistit als cursos que imparteix el CAATEEB (Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona), concretament hem realitzat els cursos: Autodesk Revit Nivell I i Nivell II.

Fins ara, hem col·laborat amb diversos projectes gestionats íntegrament en BIM, com per exemple, la construcció d’un edifici plurifamiliar a Mataró i un habitatge unifamiliar aïllat a Sant Cugat. Treballem conjuntament amb ON-A Arquitectura, que en son els projectistes, i amb KUBBS que generen el model en format Revit.

 

Read more...

Latest news

proces-constructiu-d-una-casa-amb-estructura-de-fustaLa fusta com a element estructural està cada cop més present al nostre mercat, si bé encara en petit format, però poc a poc creix el número de projectes...
la-revista-l-informatiu-recull-la-xerrada-sobre-bim-on-va-participar-vinclamentLa revista trimestral l’Informatiu del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l’Edificació de Barcelona, en el número del mes de maig...
certificats-energetics-hulcA Vinclament duem a terme Certificats d’Eficiència Energètica, ja sigui d’edificacions en fase de projecte o d’edificis existents, complerts o part dels...
vinclament-a-l-european-bim-summitEl passat 4 de Febrer vam estar al European BIM summit que organitza el CAATEEB, fent una xerrada sobre “La implantació de BIM en un despatx d'arquitectes...